Labben är en hund med stor förmåga till kärlek! Hon älskar sin familj inklusive katten, släkten, grannarna, brevbäraren och speciellt dom som klappar lite eller kanske kan avse något litet ätbart.
Hon älskar vatten i alla former från kristallklart till gyttja, kallt och iskallt, men kanske inte så mycket det ljumma i duschen.
Hon älskar mat av alla sorter, och eftersom hon oftast får altför snåla portioner i sin skål tar hon gärna saken i egen tass och kompletterar med bär och frukt, blåmusslor, något sedan länge dött, fågelmat, hästskit och kanske en soppåse någon glömt.
Hon älskar oftast barn och kan hjälpa till båda med att slicka snorungen ren och städa under hans matplats.
Hon älskar att vara nära. Varmt och skönt på fötterna under bordet, gärna mitt i sängen och absolut med om du skall ut.
Det är också en smart och arbetsam ras. Får hon vara med och får aktivitet och arbetsuppgifter är det en enkel hund. Men lämnas hon åt sig själva hittar hon snabbt på egna projekt.
 

Om Labrador retriever

Denna sidan är inte klar, tanken är att det skall komma mer. Men en bra början för en labradorintresserad är att läsa genom labradorklubbens utmärkta texter.
De finns här: http://www.labradorklubben.se/

Det finns en diskussion om olika varianter labrador, några vill även dela upp rasen i jaktlabrador och utställningslabrador. Här är en dansk text som också innehåller bilder på berömda hundar: http://www.kennelfuglevig.dk/Wordpress3/wp-content/uploads/2010/12/Gammeldags-Lab.pdf